Se kommuneplanen i digital kartløsning
Kommunekart.no
I kartløsningen kommunekart.no kan du se kommuneplanens arealdel opp mot kartlag som viser grunnkart, eiendomsgrenser, bygninger, vegsituasjon og terreng.
Søke i kommunekart
Adresse, sted eller eiendom kan søkes opp ved hjelp av søkefelt.
Kartlag
Kommuneplanens arealdel er synlig ved bruk av kartlaget «kommuneplan under arbeid».
Her kan man også skru på andre kartlag som reguleringsplan og gjeldende kommuneplaner.
Informasjon i kommuneplanen
For å få opp informasjon i kartlaget trykker man på området man vil ha informasjon om. I meny til høyre vil det da komme opp informasjon.
- Arealformål: formålet området har. Eksempelvis bolig, LNF (landbruk natur og friluftsformål), næring ol.
Her ser man også områdenavn (FOR24, B17 ol). Henvis til disse områdenavnene i dine innspill. - Detaljeringssone: for de områdene som også har en reguleringsplan. «Reguleringsplan skal fortsatt gjelde» betyr at kommuneplanen vil være lik som reguleringsplanen for hva området brukes til.
- Sikringssone: områder som må sikres eller hensyntas. Eksempelvis vern av landbruksområder, byggeforbud, kulturminner som er fredet, nedslagsfelt for drikkevann ol.
Bakgrunnskart og transparent kartlag
Under bakgrunn/ bakgrunnskart kan du velge flyfoto. Bildene er fra 2022.
Hvert kartlag kan gjøres transparent slik at du for eksempel ser flyfoto opp mot kommuneplanen. Dette gjøres under «aktive kartlag» (kartlagene må være påskrudd).
Tegne og måle i kart
Hvis du skal sende inn et innspill til kommuneplanen for et område som ikke ligger inne i forslaget fra før, eller du skal foreslå endringer på et eksisterende område, ønsker vi at du legger ved bilde/kartutsnitt hvor områdets avgrensning er tegnet inn.
I menyen i venstre hjørne kan du velge «mål i kart» eller «tegn i kart». I verktøylinjen som kommer til høyre kan du i tegnemodus velge om du vil tegne strek eller i figur/polygon.
Utskrift til pdf av kart
I menyen i venstre hjørne kan du velge «skriv ut». I vinduet som åpnes kan du justere hva som skrives ut, zoome inn/ut og endre tittel. Når du trykker på skriv ut knappen kan du velge «lagre som pdf» eller lignende under destinasjon/skriver for å lagre som pdf fil.
Denne kan lastes opp i mitt innspill.
For optimal kartopplevelse anbefales bruk av pc.
Her kommer du til kommunekart.no
Ønsker du mer informasjon om en gitt reguleringsplan med dokumenter gjør du følgende: skru på kartlaget reguleringsplan (i de fleste tilfeller brukes vektor), trykk et sted i planen, i menyen til høyre: trykk på reguleringsplan så man får opp mer informasjon og trykk på planregister. Man kommer da til kartløsningen arealplaner.no. I kartløsningen arealplaner.no ser man hovedsakelig informasjon om kommuneplanen og reguleringsplaner med tilhørende dokumenter og informasjon uten andre bakgrunnskart og lignende.
Hvordan sende inn mine merknader?
Hustadvika kommune bruker «MittInnspill» i høringsperioden. Dette er en egen nettside der du kan komme med merknader til høringsforslaget av kommuneplanens arealdel.
Her kommer du inn til Mittinnspill
Vi oppfordrer alle som vil komme med merknad til planforslaget om å bruke områdenavn der det foreligger (for eksempel FOR27 eller B164), eller gnr/bnr.
Bruk kartet og pinn merknaden i selve kartløsningen. .
Innspill kan alternativt sendes slik:
- Send e-post til postmottak@hustadvika.kommune.no
- Send pr post til Hustadvika kommune, Tingplassen 1, 6440 Elnesvågen
Etter høringsfristen vil alle høringsuttalelser bli gjennomgått. Planforslaget vil kunne bli endret før det det legges fram til politisk behandling. Det er kommunestyret som skal vedta den endelige planen. Det vil gå frem av saksdokumentene hvordan høringsuttalelsene er vurdert.
Innspill som har kommet inn
I denne oversikten finner du en oppsummering av alle innspill som kom innen fristen 31.12 2021
Hva er en kommuneplan?
- En kommuneplan er det overordnede styringsdokumentet i en kommune og består av en samfunnsdel og en arealdel
- Samfunnsdelen legger føringer for utviklingen av både samfunnet og tjenestene.
- Arealdelen er kommunens overordnede strategiske styringsverktøy.
- Kommunen skal ha en samlet kommuneplan for hele kommunen som viser sammenhengen mellom framtidig samfunnsutvikling og arealbruk.
- Arealdelen bygger på samfunnsdelens mål og arealstrategier, og er et virkemiddel for å sikre at arealbruken i kommunen bidrar til å nå målene i samfunnsdelen.
- Arealdelen består av arealplankart, bestemmelser og retningslinjer, samt en planbeskrivelse.